Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Να τους πάρεις σπίτι σου...


Θυμάμαι  τότε, στις συνελεύσεις στα αμφιθέατρα:
«Ρε αυτοί οι "αριστεροί" μόνο με την Ελλάδα δεν ασχολούνται και τι μας νοιάζει εμάς ρε φίλε για το Αφγανιστάν/ το Ιράκ/  τη Συρία και για Το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.;  Με τα προβλήματα της σχολής ασχολούμαστε εδώ».
 Ο ίδιος σήμερα συμπληρώνει:
«Ρε αυτοί οι "αριστεροί", που θέλουν τους μετανάστες από το Ιράκ/ το Αφγανιστάν/ τη Συρία, να μας βιάζουν και να μας σκοτώνουν. Αν τους θέλουν να τους πάρουν σπίτια τους».
Μα εμείς δεν έχουμε σπίτια, η Ε.Ε. κι οι τραπεζίτες τα έχουν πάρει, επειδή τους ψήφιζες και τους υπερασπιζόσουν.
 Εμείς τους θέλουμε πρώτοι από όλους στα δικά τους σπίτια, με τις οικογένειές τους, μα το ΝΑΤΟ, τους τα βομβάρδισε και η Ε.Ε. κάνει μπίζνες στην πλάτη τους, για περισσότερο κέρδος, από τη βενζίνη σου και από τη φίρμα στο μπλουζάκι σου, επειδή  τους ψήφιζες και τους υπερασπιζόσουν.
Και αφού τους ψήφιζες και τους υπερασπιζόσουν τόσο σθεναρά, λογικά δεν πρέπει να έχεις μόνο  ένα σπίτι εσύ, αλλά μέγαρα ολάκερα. Οπότε φιλοξένησε εσύ, εμάς για λίγο. Πάρε και μερικούς «λαθραίους» να μην κυκλοφορούν στο δρόμο, μιας και τόσα χρόνια μας επιβλήθηκες με την ψήφο σου και τους «αγώνες» σου, ωστε εμείς να χάσουμε τα δικά μας σπίτια.  
Ξέρεις τώρα, είσαι και αρχαιοελληνιστής, Ξένιος ΔΙ.ΑΣ.
Δεν έχεις σπίτι ούτε εσύ; Είχες άδικο που τους ψήφιζες και τους υπερασπιζόσουν; Παλιά έσφαλες και γι’ αυτό άλλαξες την ψήφο σου, αλλά με τα ίδια κριτήρια και μυαλά που την έριχνες τόσα χρόνια; Μου επιβάλεις τη νέα σου ψήφο με το ίδιο σθένος όπως την παλιά και είσαι τόσο σίγουρος οτι τώρα έχεις δίκιο όσο και τότε;
Και τώρα;
Τώρα  χωρίς σπίτι εγώ,  χωρίς σπίτι εσύ,  χωρίς καν πατρίδα εκείνος, κοιταζόμαστε, οπλισμένοι με την ανάγκη και την οργή μας,. Μένει να αποφασίσουμε αν  θα φαγωθούμε μεταξύ μας στην αρένα, μπροστά από το μπαλκόνι εκείνων που ψηφίζεις και υπερασπίζεσαι, ή αν θα ορμήσουμε για να γκρεμίσουμε το μπαλκόνι και να χτίσουμε στη θέση του τα νέα μας σπίτια.

3 σχόλια: